Pura Rotterdam in Rotterdam

Haptotherapie - Balans in voelen denken en doen

Over Pura Rotterdam

Pura Rotterdam valt onder de rubriek coaching in Barendrecht.

Linda Vermeulen is de drijvende kracht achter Pura Rotterdam.

In het bedrijfsleven, waar ik jarenlang heb gewerkt, heb ik ervaren dat we geneigd zijn alles met het verstand op te lossen. In onze maatschappij gaat het veel om denken en doen, terwijl je als voelend mens bent geboren en je altijd blijft voelen. Voelen komt zelfs vóór dat je er bewust over kan nadenken, en geeft je de meest zuivere informatie over wat jij ergens van vindt. Ik ben een rationeel en analytisch persoon, maar voel en beleef ook van alles. Door de opleiding Haptotherapie heb ik geleerd om dat voelen eindelijk de ruimte te geven. Dat is een verademing. Het voelt voor mij als thuiskomen.

In gesprek, aanraking en oefeningen word je bewust van jouw manier van denken en doen, en leer je herkennen welke signalen je lijf je geeft. Wat voel je eigenlijk? Beweeg je er naar toe, of ga je er van af? Word je hier blij, boos, verdrietig of bang van? Keer op keer raakt het me als mensen hier inzicht in krijgen tijdens de sessies. Bewustwording is écht het halve werk. Daarmee heb je namelijk een keuze. Je kan blijven doen wat je altijd al deed. Daar ben je expert in, en we kijken ook zeker naar de kwaliteiten daarvan! Óf je kiest er voor om iets nieuws in te zetten. Dat is best spannend, maar samen gaan we daarmee oefenen. En je gaat ervaren wat dit nieuwe gedrag jou gaat opleveren.

Als je meer trouw kan blijven aan wat je voelt, blijf je dichter bij jezelf. Je zult merken dat je steviger in het leven staat, juist ook in al je kwetsbaarheid, openheid en eerlijkheid. Het geeft lucht, ruimte en kracht om er te mogen zijn zoals je bent.

Je kunt bij mij terecht als je:

- niet meer zo goed weet wat je eigenlijk voelt - je hoofd overloopt, en je lijf leeg voelt, of eigenlijk niet mee doet - je weerhouden of geremd voelt door angst - verwerking traumatische ervaringen, o.a. door seksueel misbruik of gewelddadige relaties. - meer gezien wilt worden - moeite hebt met het aangeven van grenzen, meer voor jezelf wilt opkomen of meer ruimte wilt innemen - last hebt van burn-out klachten, of een (volgende) burn-out wil voorkomen - moeite hebt met het aangaan of in stand houden van relaties - voor relatietherapie

Ik ben meevoelend, luisterend, meebewegend, ruimte gevend, maar zal je zeker ook een spiegel voorhouden, confronteren en doorzetten. Ik ben kritisch, analytisch én soms een tikkeltje eigenwijs en ondeugend. Natuurlijk gaan we serieus en respectvol aan de slag, maar af en toe wat humor erbij brengt ook lucht. Samen gaan we onderzoeken en ontdekken hoe het voor jou is, wat jij voelt en ervaart en waar jij remt. Ieder mens is uniek, dus elke weg is anders. Dat maakt het ook voor mij juist zo mooi!

De diensten die ik aanbiedt:

- Haptotherapie. Leren herkennen hoe jij gewoon bent om te doen, en oefenen met andere mogelijkheden. Verwerken van traumatische ervaringen. Meer voelen wat je wil, en hier ruimte voor (durven) innemen.

- Coaching en persoonlijke ontwikkeling. Coaching op haptonomische basis helpt je bewust te worden van hoe jij in de wereld staat en hoe je omgeving invloed heeft op jou. Hoe ervaar je druk? Hoe ga jij om met last, weerstand of angst. Daarna kijken we hoe je dit ook anders zou kunnen doen door middel van ervaringsoefeningen en training. Ook als je burn-out wilt voorkomen óf weer aan het opkrabbelen bent na een burn-out.

- Relatietherapie, deze therapie is bedoeld voor paren die hun relatie willen verbeteren of die vastgelopen zijn in zich steeds herhalende patronen. Relatietherapie kan ook goed werken om de relatie tussen ouder en (een wat ouder) kind te verbeteren. Door middel van feitelijk waarnemen wordt de interactiedynamiek tussen jullie duidelijk. Je wordt bewust van jullie patronen, achterliggende angsten en remmingen en krijgt mogelijkheden om het anders te doen.

Voor meer informatie en de mogelijkheden verwijs ik u door naar de website. U kunt ook contact opnemen via de contactgegevens.


Schrijf een beoordeling, win een iPad

Uw mening is belangrijk. Geef een beoordeling en win een iPad. schrijf review

Contact opnemen

Pura Rotterdam uit de rubriek coaching uit Barendrecht is gevestigd aan de Levie Vorstkade 65 in Rotterdam. Voor meer informatie kunt u bellen naar het telefoonnummer 06-51643804.

Diensten en producten voor coaching

Trefwoorden die horen bij Pura Rotterdam zijn o.a. :

Nieuws van Pura Rotterdam in Rotterdam

Haptonomische Zwangerschapsbegeleiding

Haptonomische Zwangerschapsbegeleiding

Een ongeboren kind communiceert in de buik al op basis van voelen en bewegen.