BTW terug op zonnepanelen

Als je als particulier zonnepanelen koopt, kun je de BTW op aanschaf en installatie terugvragen van de Belastingdienst.

BTW terug op zonnepanelen

BTW terug zonnepanelen Eenvoudig – Volledige ontzorging – BTW terug

Als je als particulier zonnepanelen koopt, kun je de btw op aanschaf en installatie terugvragen van de Belastingdienst. Een particulier die zonnepanelen op zijn woning heeft laten monteren is in principe ondernemer voor de BTW, indien de energie ook wordt terug geleverd aan het net. De BTW op aanschaf en montage van de zonnepanelen kan daarom van de Belastingdienst worden teruggevraagd. Alles bij de Belastingdienst geregeld krijgen is echter veel werk en er kunnen eenvoudig (communicatie)problemen ontstaan. Wilt u zeker zijn van de teruggave dan ontzorgen wij u graag!

Wat doen wij voor u? Bij ontvangst van u aanmelding, controleren wij of u een teruggaaf krijgt. Ook beoordelen wij of wij kunnen regelen dat u geen BTW hoeft te betalen over de energie die u opwekt.

Wij zorgen voor de aanmelding bij de Belastingdienst We registreren u bij de Belastingdienst als BTW ondernemer. De registratie is verplicht om de BTW terug te kunnen vragen.

Wij vragen u BTW terug bij de Belastingdienst De BTW die u betaald heeft op de aankoop en installatie van u zonnepanelen en van onze kosten vragen wij voor u terug bij de Belastingdienst. Het duurt meestal 1 à 2 maanden voordat de Belastingdienst de BTW rechtstreeks op u bankrekening terugstort.

Wij zorgen ervoor dat u aan alle wettelijke voorwaarden voldoet. Voor BTW ondernemer gelden bepaalde verplichtingen. Zo dienen wij alle BTW aangiften in, verzorgen uw administratie omtrent zonnepanelen en doen een beroep op een aantal goedkeuringen van de Belastingdienst en het ministerie van Financiën.

Wij zorgen ervoor dat u geen BTW betaald over de opgewekte energie. U bent wettelijk verplicht om BTW aan de Belastingdienst te betalen over de stroom die u opwekt. Ook moet u een factuur sturen naar u energieleverancier. In overleg met de Belastingdienst zorgen wij ervoor dat u geen BTW hoeft te betalen en geen factuur hoeft te sturen.

Wij stoppen alle verplichtingen bij de Belastingdienst Wij regelen dat de Belastingdienst u geen verplichtingen meer oplegt. U hoeft bijvoorbeeld geen BTW aangiften meer te doen, of een administratie bij te houden. Praktisch merkt u niets meer van u BTW registratie behalve natuurlijk de BTW die op u rekening is bijgeschreven. Voor hulp bij de teruggave BTW op u zonnepanelen kunt u met info@addedvalue.nu of contact opnemen via www.addedvalue.nu.

Geplaatst op woensdag 12 februari 2020.

Over Added Value Administratiekantoor

Dit bericht is geschreven door Added Value Administratiekantoor. Het bedrijf valt onder administratiekantoor uit Barendrecht. Trefwoorden van Added Value Administratiekantoor uit Rhoon : management support, advisering zzp'ers, financiële dienstverlening, administratiehulp, administratie uitbesteden, zzp administratie, ondernemerstest, boekhouding uitbesteden, verzorgen omzetbelasting, fiscale advisering, jaarrekening samenstellen, startersbegeleiding, boekhouder, zzp, BTW zonnepanelen.

Lees meer over Added Value Administratiekantoor.